Hvem er vi?

Om Mekavi

 
En ljus idé förverkligades 2003 när Mekavi lanserades som den första webshop med designlampor i Danmark.

Idén bakom Mekavi var att skapa ett universum där många olika varumärken och designlampor samlades i en välkomnande och lättöverskådlig miljö på nätet. Online butiken blev därmed startskottet till det Mekavi du möter idag – såväl online som i vår butik i Sydhavnen.

Mekavi blir fysisk butik

Mannen bakom idén, Hassan Mekavi, ville dock att Mekavi skulle vara mer än en webshop. Med sin arkitektutbildning och bakgrund som Art Director har han alltid fokuserat på att utveckla nya koncept, som kan ge kunderna en alldeles särskild upplevelse.

 

År 2004 besökte han en designmässa och där föddes idén att Mekavi fortsättningsvis även måste erbjuda kunderna ett universum där det var möjligt att både se lamporna och få professionell sparring till att infria deras behov och önskemål.

 

En industribyggnad i Valby förvandlades därför till modern butik och showroom, vilken de kommande 10 åren bildade ramarna kring verksamheten.

Designlampor i Köpenhamn


År 2015 flyttade vi från industribyggnaden i Valby till rymliga lokaler i Köpenhamn SV.

Här har vi inrett butiken med fokus på att iscensätta stämningar och som kund kan du låta dig inspireras och titta på många av lamporna i vårt showroom.


Vår butik är vårt hjärtebarn. Vi arbetar konstant med att skapa nya, attraktiva och välkomnande utställningar.

Vi arbetar med design, färger och ljussättningar – och vi delar med oss av vårt know-how. Har du frågor är du naturligtvis alltid välkommen att kontakta oss.